Transformatie Monument Maison d'Essence te Zaandam

“Een voorbeeldige aanpak van een jong industrieel monument”

Transformatie monument Maison d'Essence - 22 Lofts in Zaans industrieel erfgoed

De restauratie van deze voormalige fabriek Maison D’essence voor geur- en smaakstoffen omvat meer dan het herstellen van de uiterlijke verschijningsvorm. De nieuwe functie (woning) moet wel passen in de bestaande structuur. Het had daarom ook behoorlijk wat voeten in aarde om in deze oude fabriek 22 woningen te realiseren. Dat dit naar volle tevredenheid is gelukt, kon ook de jury van de Nationale Renovatie Prijs bekoren:

“De jury acht deze inzending vooral prijzenswaardig vanwege de voorbeeldige aanpak van een jong industrieel monument, met name gezien de relevantie en bijzondere problematiek van deze gebouwsoort. Vindingrijkheid en innovatieve oplossingen hebben geresulteerd in een zeer fraai woongebouw met een – ondanks de lastige opgave en zonder excessief gebruik van aanvullende middelen – toch een gunstige prijs/ prestatie verhouding.”

Wilt u ook industrieel erfgoed her-bestemmen? Kies dan voor een Architectenbureau uit Noord-Holland met veel ervaring in het transformeren van industriƫle monumenten. Kies voor Zijlstra Schipper Architecten met al ruim 70 jaar ervaring.

Neem dan snel contact met ons op.

Transformatie monument Maison d'Essence
Transformatie monument Maison d'Essence 2
Transformatie monument Maison d'Essence 3
Transformatie monument Maison d'Essence 4
Transformatie monument Maison d'Essence 5
Transformatie monument Maison d'Essence -vide beggrond
Transformatie monument Maison d'Essence -voorgevel-lboven