Herbestemming kantoorpand De Landmeter

82 Luxe appartementen in een voormalig Kadaster-kantoor.

Herbestemming kantoorpand De Landmeter

Herbestemming kantoorpand

Aan de rand van de binnenstad staat het markante woongebouw De Landmeter. Dit voormalige kantoorpand bevindt zich in de populaire wijk Bergermeer. Een gebied dat volop in ontwikkeling is.

Dit voormalige kantoorpand van het Kadaster in Alkmaar genaamd ‘De Landmeter’ heeft een woonbestemming gekregen. Het voormalige kantoorpand is getransformeerd tot een woongebouw met 88 appartementen. Ondanks de transformatie van kantoor- naar woongebouw zijn de karakteristieke eigenschappen van het pand bewaard gebleven. We hebben gekeken naar de mogelijkheden die het pand ons bood om het zo licht mogelijk te maken. Met grote raampartijen maken we de woningen super licht. Daarnaast zorgen de oorspronkelijke atria voor een ruimtelijke beleving voor de bewoners.

Transformatie naar 88 nieuwe appartementen

De 88 nieuwe appartementen variëren van circa 30 m2 tot 110 m2 in oppervlakte. De woningen hebben bijna allemaal een eigen balkon of dakterras en zijn volledig gestoffeerd. Het is zelfs zo dat de appartementen op de bovenste verdiepingen een fraai uitzicht over de stad hebben of uitkijken op de duinrand. Die op de lager gelegen verdiepingen zien uit op de groene omgeving. In de kelder bevinden zich de bergingen en een centrale fietsenstalling. Tegen betaling kan een parkeerplaats worden gehuurd op het buitenterrein (beperkte beschikbaarheid). Met de fiets ben je binnen 10 minuten op het centraal station en in de sfeervolle binnenstad van Alkmaar.

In goede samenwerking hebben Kwakman Afbouw Volendam B.V., Mercuur Bouw en Schouten Techniek BV voor opdrachtgever Segesta Groep het ontwerp van ons; Zijlstra Schipper Architecten opgeleverd.

Wilt u ook uw vastgoed transformeren, her-bestemmen, renoveren, uitbouwen of compleet nieuwbouwen?

Neem snel contact met ons op via info@zijlstraschipper.nl of bel 075 616 5566

Wij luisteren graag naar uw plannen en staan voor u klaar.

BEELDEN: Herbestemming kantoorpand De Landmeter: Hieronder ziet u zowel de ontwerp rendering, de oude- en de nieuwe situatie in beeld.

De-Landmeter-architect-Noord-Holland-Zijlstra-Schipper-vastgoed-transformatie-herbestemming-architectenbureau-wormer-nieuw-01
De-Landmeter-architect-Noord-Holland-Zijlstra-Schipper-vastgoed-transformatie-herbestemming-architectenbureau-wormer-oud-kantoorpand-01
De-Landmeter-architect-Noord-Holland-Zijlstra-Schipper-vastgoed-transformatie-herbestemming-architectenbureau-wormer-oude-situatie-01