Over ons

Wij staan voor je klaar. Iedere ontwerpuitdaging pakken we met beide handen aan.
We geven advies, leggen uit en maken het visueel.

We begrijpen als geen ander dat iedere organisatie uniek is, en iedere persoon en ieder gezin zijn eigen wensen heeft.

We inspireren en adviseren om voor en mèt jou een nieuwe omgeving vorm te geven.

Doe je mee?

Onze naam

Jan Zijlstra legt uit waarom de naam Schipper bewust gehandhaafd is bij de overname in 1982:
“Afgezien van het feit dat Jaap Schipper lopende projecten aandroeg en ook na zijn pensionering nog een adviserende rol vervulde bij diverse projecten, was het vooral een eerbetoon aan een man die algemeen wordt beschouwd als een belangrijk restauratie-architect, en zeker als de architect van de Zaanse Schans.”

Jaap Schipper, die een geheel eigen visie op bouwen en een uitgesproken mening over collega-architecten en autoriteiten had, zocht contact met een bureau dat bestond uit jonge, enthousiaste architecten, dat eveneens de behoefte had om de scoop de verbreden. Zowel de orderportefeuille als het personeel, werden door Verbeek en Zijlstra overgenomen. Rogier Verbeek zou eind negentiger jaren zijn eigen weg gaan, verliet het bureau en Jan Zijlstra ging als zelfstandig bureau verder als Zijlstra Schipper Architectenbureau BNA BV
Zoon Jeroen Zijlstra studeerde in 2005 af aan de Technische Universiteit Delft en is in 2006 toegetreden tot de directie. Samen geven zij leiding aan een modern en multidisciplinair architectenbureau, waar de Zaanse achtergrond diep geworteld is.


Onze aanpak : Teamwork

Ons streven is om met onze ervaring de opdrachtgever tijdens het hele proces bij te kunnen staan. Vanaf het allereerste idee naar de bewegwijzering van de kleinste ruimte tot aan het advies bij demontage. Wij treden op als partner en kunnen je bij alle facetten van een ontwerp en bouwproces ondersteunen om zo samen iets moois te maken.
Co-creatie maakt van ieder project iets persoonlijks; en daar houden we van!


Een uitgebreid netwerk met specialisten

We hebben samenwerkingsverbanden met verschillende constructeurs, installatie-adviseurs, brandpreventie-adviseurs, meubelmakers, project-inrichters, landschapsarchitecten maar ook collega-architecten.
Zo kunnen we een project altijd flexibel opschalen maar heeft de opdrachtgever altijd een vertrouwd gezicht.


No Nonsense /
Functioneel in vorm

Wij houden van no-nonsense; zowel in onze ontwerpen als in de aanpak ervan. Een ontwerp moet goed ‘werken’, of het nu gaat om een maatwerk meubel, een kinderdagverblijf of een opslagloods
Daarbij zijn we altijd op zoek naar de perfecte balans tussen de esthetiek en het praktische gebruik in een ontwerp.

Als het even kan laten we de schoonheid van het pure materiaal zien. Van massieve eiken balken tot corten-staal afwerking van een gevel.


Verantwoord

Onze kennis op het gebied van duurzaam- en verantwoord materiaalgebruik is groot. En tegenwoordig zijn er veel materialen beschikbaar die een minder grote impact op het milieu hebben en niet onderdoen in kwaliteit of prijs. Wij kunnen helpen met het maken van de juiste keuze!

Tijdens het ontwerp hanteren we de Trias Energetica / Materia:
1. Beperk het energieverbruik;
2. Maak maximaal gebruik van energie en grondstoffen uit duurzame bronnen;
3. Als fossiele bronnen moeten worden gebruikt: doe dit dan zo efficiënt mogelijk.

Het is niet alleen logisch en noodzakelijk dit te volgen maar het leert je ook veel over de omgeving, materialen en productiemethoden: je bouwt hierdoor bewust.


Ontwerpmethodiek

Een penschets, 3D visual of integraal BIM model: we zetten in wat nodig is om het project zo goed mogelijk te visualiseren. Voor onszelf, maar vooral ook voor onze opdrachtgevers en onze partners.

We tekenen standaard alles in 3D uit, zodat we maximale controle houden op het ontwerp. Op deze manier kunnen we ook snel een 3D beeld presenteren of op basis van een ontworpen volumestudie een schets aanleveren die op de juiste maten is gebaseerd.


Uit de praktijk

“Begin dit jaar werden we benaderd voor een spoedklus: of we een 3D visualisatie konden maken voor een bedrijf dat wilde uitbreiden. De visualisatie was nodig als drager van het investeringsplan dat voor de bank nodig was. Naar volle tevredenheid hebben we in een kort tijdsbestek een mooie visualisatie kunnen maken dat perfect past bij de klant.”

“We willen graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met een vervallen kerk in de buurt van ons pop-up hotel in Italië..”
Door een goede schets te maken kwam de kerk weer tot leven!

Het team

Jan Zijlstra
Eigenaar & architect
Jeroen Zijlstra
Eigenaar & architect
Coen Gielens
Bouwkundig Tekenaar
Wessel Roos
Architect
Femke van Enkhuizen
Administratief medewerker
Hier kan jouw naam staan!
Revit tekenaar
Jan Lange
Bouwkundige Tekenaar & Restauratiespecialist